GearForFly

Club members login

 USA    You Tube  Stenar trgovina  Krokar Condor liga logo

Nov štart na prelep dan!

Že od nedelje naprej sem si želel, da bi si lahko en dan utrgal nekaj časa in skočil malo letet. Mislil sem, da bo to petek, a me je prehitela slaba napoved. Na hitro se zmenim za delno prost četrtek in na forum objavim novico "V neznano..."

Večer pred današnjim dnem, ko veselo pišem tale zapis leta me zmoti klic Janez B., kater bi se mi rad pridružil. Super. Le nekaj minut za tem, pa Miha, skype konferenco in napeto Condor tekmo, prekine še Erzo z vabilom na Buzet! Super x2!

Zjutraj na hitro opravim vse dolžnosti, ter ob desetih že drvim domov, narest še kak grižljaj, da bom zdržal do popoldneva. Sledijo dogodki po vrstnem redu in urnem zapisu:

11:00 zbor Hofer Lj.
11:01 Vožnja proti Buzet
11:05 povraten klic Tomaža Toplaka, kje smo. Zmenimo se, da ga počakamo na Brezovci pri Paviljonu. Obljubi, da bo hiter.
11:15 Tomaža od nikoder...
11:20 Tomaža še vedno od nikoder...
11:25 Tomaža še vedno ni in ni od nikoder... postajamo živčni
11:30 Tomaž bojda na obvoznici. Živčni vsi po vrsti...
~11:38 Tomaž le prišel.

Hitro ga prepakiramo v naš avto in že "letimo" via Buzet. Pot razmeroma hitro mine. Cca 120km od Ljubljane oz. dobra urca vožnje.

Sčasoma le pridemo do Buzeta. Zapeljemo skozi mesto in se počasi začnemo vzpenjati skozi vas. Na obzorju pa znano padalo... Erzo! Parkiramo ob pristanku, ter poskačemo iz avta. Erzo cca. 50m nad pristankom nekaj kroži in se počasi spravlja v pristanek. Zaderem se mu, da ga čakamo in da naj pohiti, za kar nas potem krivi, da je moral predčasno dol in da je že imel steber. Seveda ja... ;)

Napokamo ga v naš avto in se odpeljemo na Zavoj. Ob močni pokritosti smo vsi brez kakšnih posebnih upov, a na štartu nas preseneti lep vetrc. Janezu se kar mudi, zato tudi sam ne mečkam. Vetra je bilo nekje 3-5m/s. Poštartamo in se odpeljemo proti meji, obrnemo, nazaj čez štart, obrnemo, spet do meje, obrnemo, ........ Sprva ni šlo visoko, zatem smo pa veselo motali. Žal zunaj nad ravnino nikjer ni držalo.

Ko smo štartali sta bila v zraku le Tilen Čepar in pa Marko Valenčič (za Tilna sem siguren, da je bil on), ob skupinskem curjenju po uri in pol uživantskega letenja pa lahko rečem, da nas je bilo cca. 15. Najbolj zanimiv prizor je bil, ko se nas je ene 8-10 drug ob drugem podalo proti vzhodnemu robu. Tik za tem, ko smo se še nekako priplazili nazaj pa smo skupinsko scurli. Razjasnilo se je in posijalo je sonce.

Ponavadi, ko si takole vzamem frej in organizacija ne gre ravno tako kot bi bilo idealno, se na koncu vse prav lepo izide. Leteli smo odlično, pa še nov štart smo videli. Je pa res, da če ne bi Tomaž zamujal, bi nas čakala podobna usoda kot Erzota :)

Zaenkrat je ideja takšna, da se tja ponovno odpravimo v soboto in izkoristimo še zadnje dni primorske, preden začno domači hribi delat. Vabljeni vsi!

tokrat prisotni: Miha Kavčič, Janez Benedičič, ME ME ME, Tomaž Toplak.

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082