GearForFly

Club members login

 USA    You Tube  Stenar trgovina  Krokar Condor liga logo

Sinoči sem sedel pred računalnikom in tuhtal kako bi danes izkoristil nekaj extra ur, katere sem pridelal v preteklih dveh mesecih. Projekt je za menoj in uspešno oddan, jaz pa malce razbremenjen dela. Porodi se mi ideja, da bi se končno spravil nad Jošta, kater mi že pol leta ne da miru :) vzhodnik obeta lepe pogoje za štart.

Zjutraj vstanem, se spravim na šiht in kot zakleto... avto zmrznjen. Preklinjam, pa nič ne pomaga. Nekak se spravim na šiht, a že ob desetih domov z namenom, da odtajam hudiča.

Nazaj k bistvu... doma me zmoti klic Primoža (Vidica), če se grem vržt iz Gozda. No, pa greva. Primož me pobere in že pičiva via Golnik. Ker na pristanku ni še nikogar in ker pričakujeva Pristova malo kasneje se spraviva na štart, kjer že nežno pihlja. Počakam, da Primož štarta, takoj za njim pa še sam potegnem. Pričakujem spust v dolino, a dobim ravno nasprotno. Pomanjkljivo oblečen, brez podkape, grelnih vložkov, šala... ujamem steber pred štartom in ga lepo zvrtim do 1000m. Odpeljem se na vzhodni rob, ter počasi nazaj, saj po grebenu nič ne dela. Seveda, vse kar sem danes motal je bilo zunaj. Pod štart pridem nazaj na 700m in brez problemov zmotam steber na 1150m, kjer pa sem bil že v višini meglic, katere so pokrivale Kriško. Primož se mi pridruži zgoraj in skupaj se odpeljeva na vzhodni rob. Tam še malo popravim višino in se odpeljem v Tolstega. Žal nič ne dela, zato se z nasmehom do ušes izpod Tolstega odpeljem proti pristanku.

Po vsem preklinjanju čez avto, katero mi je sovražno "obarvalo" jutro nikoli ne bi pričakoval takšnega razpleta dneva.

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082