GearForFly

Club members login

 USA    You Tube  Stenar trgovina  Krokar Condor liga logo

CondorBrez pretiravanja in povezovanja z istoimenskim filmom bi včerajšnjo disciplino lahko opisal kot "Clash of the Titans". Klasično tekmovalno letenje se je sprevrglo v trčenja, ki so si sledila eno za drugim, vse skupaj pa je začinilo izrazito menjanje pozicij na lestvici. Pa ne samo zaradi kazenskih točk...
Začetek včerajšnje discipline je bil nad Lescami. Sprva šibkejši pogoji so nas kmalu ponesli do baze na višini 2200 m, od koder smo se zapičili proti prvi obratni točki - Tolminu. Povečini smo napadli preko Jelovice in naprej preko južnih bohinjskih hribov do Tolmina. Kljub temu, da je nekaterim po štartu uspelo uiti smo se tu kar srečali.  Takrat vodilni Mičko si je nabral kar nekaj prednosti pred favoritom Rokom Lotričem, ki se je tačas držal bolj zadaj. Slednji je nad Tolminom izkoristil steber, ga navil vse do baze na višini preko 2200 in suvereno obrnil "za hribi pozabljeni" Dom dr. Klema in se prebil v ospredje. Omenjena točka nam je nekaterim "polepšala" večer. Od tod smo se podali nad Cerkno in nazaj v hribe. S kratkim popravljanjem višine smo se zabrisali v naročje Triglava, ki pa smo ga zaradi nizkih baz morali obleteti. Zadnja, odločilna točka je bila na južnem pobočju Razorja, od koder je sledil le še ciljni dolet. Disciplino je najhitreje odletel Mičko, največje število točk pa je pripadlo Roku Lotriču.
Na prvi pogled preprosta disciplina je postregla s kar nekaj taktičnimi odločitvami, predvsem pa trki, ki so botrovali končnemu številu točk. Prvič je krila polomil Andrej, sledil pa je trk Luka in Mičkota, ki je tako Mičkota stal prvega mesta.

 

Rezultati.

Visitors
70
Articles
252
Web Links
1
Articles View Hits
1690761

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082