GearForFly

Club members login

 USA    You Tube  Stenar trgovina  Krokar Condor liga logo

Buzet_liga_2011V hrvaški Istri (Buzet) se je s 4- dnevnima tekmama začela tekmovalna sezona jadralnih padalcev v Evropi. Obmorska lega in ugodni vetrovi na Buzetu v nasprotju z večino ostalih terenov za prosto letenje v Evropi tudi v zimskem času omogočajo izvedbo jadralno padalskih tekmovanj v disciplini hitrostni preleti (PARAGLIDING WINTER CUP). V 4 tekmovalnih dneh se je v močni konkurenci 78 pilotov iz Nemčije, Avstrije, Češke, Poljske in Slovenije najbolje znašel Primož Suša (Slovenija) pred Urbanom Valičem (Slovenija) in Tomasom Braunerjem (Češka). Med Krokarji se je najbolje uvrstil Eržen Tomaž (4.mesto), ostali pa; Peljhan Klemen (8.mesto), Hafner Borut (13.), Eržen Igor (14.), ...

Po tekmi je Primož povedal: ?Vesel sem, da smo tako dobro leteli glede na vremenske razmere. Z rezultatom sem seveda zadovoljen saj je lepo zmagati v družbi vrhunskih pilotov."

V serijskem razredu je zmago slavil Dušan Durkovič, v športnem razredu se je nabolje znašel Grega Rutar, med ženskimi tekmovalkami pa je nastop najbolje uspel Nemki Ewi Guzy-Korneluk.

Poleg omenjene discipline je bilo izvedeno tudi odprto državno prvenstvo v disciplini natančnost pristajanja. Državni prvak ostaja Matjaž Ferarič, ki je v 6 skokih zbral 10 centimetrov. Do zadnjega serije je bil sicer v vodstvu Anton Svoljšak, ki pa je napravil manjšo napako in se je tako moral zadovoljiti s 2. mestom. Na 3. mesto se je s 32 cm uvrstil Simeon Klokočovnik.

Visitors
70
Articles
252
Web Links
1
Articles View Hits
1768559

SLO USA

Vremenske postaje

Ratitovec 031/712-306
Jamnik 031/861-082